monkey forest, Ubud!

publicerat i bali, nathalie;
Vaknade upp lagom utvilade i vårt double delux room, käkade världens minsta fruktsallad till frukost och sen drog vi ner till Monkey Forest som är lite av ett måste om man är på Bali och verkligen om man är i Ubud. Kostade 40.000 rupi att gå in vilket är dryga 20 kronor. Monkey forest är helt rätt namn haha. Det kryllade av apor både i skogen och utanför skogen så man fick va lite uppmärksam vart man gick. Om man ville kunde man köpa bananer på olika ställen men då fick man också va beredd på att bli ganska påhoppad av apor i diverse storlekar. Vi valde att inte köpa bananer då dem gladeligen klättrade på både armar, axlar och huvud ändå.
Bild 1! Första apan som kom fram till mig. Till en början va den supersöt och gosade hur mycket som helst men när den började bläddra bland mina armband och inte fick ta dem så ändrades humöret ganska snabbt haha!
Bild 2. Apan som plockade min töjning. Fattade ingenting förrän den hoppade iväg och sen använde den som tandpetare... vakterna hjälpte mig att få den tillbaka sen bad han oss ta av alla örhängen. Safety first
Bild 3. Tack till den heliga kissapan... Ställde upp på lite bilder och helt plötsligt fick jag en härligt varm känsla över ryggen och insåg att den kissade ner hela mig. Kul tyckte alla som stod omkring. Mindre kul tyckte jaG. (Och tack till vigge som delade med sig av sitt vatten haha)
Här har vi dem. Fina vänner som skrattar åt en nerkissad kompis. True love. 
I övrigt va det så himla himla mysigt att gå omkring i skogen. Verkligen mäktigt att se aporna i den miljön och jag kände mig ganska liten jämfört med både träd, berg och långa stup ner mot vattnet. Är man rädd för apor så kan det var lite påfrestande då dem hoppar från höger och vänster. Mötte en apa som fått tag på ett cigarettpaket och gladeligen hällde ut innehållet runt om sig. Fick se en hatt komma flygandes och flertalet vattenflaskor som aporna krigade till sig av skrämda människor haha.  

Kommentera inlägget här :