tidiga alarm, soluppgång, deep dive och hajar

publicerat i Filippinerna, nathalie;
 
 
24.3-2016 5.30
Sjukt redo med våtdräkt och vars ett ägg
 
Klockan ringde typ 04.15 men med tanke på att deep dive stod på scemat så spelade det nästan ingen roll när larmet ringde haha. Drog på bikinin och gick ner till båten tillsammans med några andra som också ville ner under ytan. Kanske den mysigaste och mest rogivande morgonen på länge. Såg solen gå upp över Malapascua och havet medan vi guppade ut till vår diving spot. Dykningen gick huur bra som helst. Va lite oroliga över hur tryckutjämningen i öronen skulle gå eftersom vi va förkylda men det jämnade fan ut sig över förväntan.
hönan maja hade kläckt ut ett riktigt fint ägg som vi kastade omkring under vattnet. Sjukt fett visst???
 
Stannade till på 28 m djup för att knäcka ett ägg och se vilken inverkan trycket har när man är så långt under ytan. De flesta vet ju att man helst inte knäcker råa ägg var som helst men under ytan behöll det sin runda form så vi kunde "bolla" omkring med ägget. Ganska fett! Lite fetare va kanske att vi hade 3-4 Thresher Sharks som cirkulerade runt oss under tiden. Malapascua är känt för det stället man kan få se hajarna i princip varje dag. Som mest va vi nere på 32 meters djup men det kändes som typ 12 meter. Världen är helt sjuk där nere. Hard to explain peeps. 
1.ännu en the ugly truth, precis uppkomna från 40 minuter under water. 2. On a boat. 3. Jag, maja och Seth (instruktören) någonstans i det djupa.
 
Resten av dagen va sjukt lugn och vi hängde på terrassen en bra stund med lite bokläsning och power naps.
 
Några bra tecken att kunna under vattnet eftersom det är pretty much omöjligt att föra en konversation. 1. Att gå uppåt (ascend) och superviktigt för en dykare att aldrig använda tummarna upp som något bra. (Som man gjort nu i 22 år..) 2. Allt okej?! Används som både frågan är allt okej? Och svar: allt är okej.
Typ här se ni att Maja tycker allt är under kontroll
  och det tyckte såklart jag också. 
 Kollar klockan som ingenting. Dock en dive computer som visar hur länge vi varit under vatten, hur djupt vi är, hur många minuter man har kvar till nitro narcotics  (?) Det är något man inte vill drabbas av under vattnet iallafall. Typ för mycket tryck och nitro i kroppen vilket kan bli sjukt bulla konsekvenser. Jag fattar det här egentligen men har lite svårt att förklara alla skumma ord på engelska till svenska. Haha.. eller?
 

Kommentera inlägget här :