bortglomda farmbilder!

publicerat i Australien;
Jag kom pa att jag nog glomt visa hur vi bodde under var tid (8 dagar.....) pa hastfarmen utanfor Ipswish. Vi pratar fortfarande om tiden vi hade for trots 12 timmars arbete om dagen i 40 graders varme sa va det nagot som charmade oss valdigt mycket. Att fa prova leva och bo som dem gor pa landsbygden i Australien va sjukt fett men som jag sat innan sa ar dem sa langt bak i utvecklingen. Sattet dem hanterar bade djur och manniskor pa skiljer sig helt extremt mot sverige och halften av deras regler hade inte varit tillatet hemma. Jag vet att vi gullar valdigt mycket med bade djur och manniskor och i Oz ar det heeelt tvartom. Manga dagar som vi kunde se hastar med full utrustning, inspannda med stigbyglar hangandes som tyngder pa tyglarna, staendes i en hage sex timmar. Mitt i solen och utan tillgang till vatten. Pa det sattet bryter dem ner hastarna for att sen kunna hantera dem. I Sverige heter det "att rida in" men i Oz ar det literaly "breaking down". Hastar som stod i hagar tjugo minuter bort fran sjalva farmen som aldrig blivit klappade utan den anda mannskliga kontakt dem fick va en gang om dagen nar vi korde ut med bil for att dumpa mat i hagen. Och aven om dem bryr sig valdigt valdigt mycket om sina hastar sa skoter dem det pa ett valdigt tufft satt.
Minsta hingsten jag satt pa lange, kallades Ior eller "teaser" och stod i en liten liten inhangnad i samma hage som en bunke ston. Det har va en av de fa ganger som jag lyckades komma nara honom overhuvudtaget!
Standard position i vart favoritfordon, golfbil! Korde runt som idioter i den har for att leverera mat till 110 hastar, plocka tistlar i laskigt stora hagar, fylla pa vatten eller bara for att det va kul.
Soffan pa ett berg av ho! Tror vi anvande runt 30 balar om dagen och det va nog den sysslan som vi alla hatade mest eftersom dem fullkomligt rev sonder ben och armar. Kommer aldrig glomma kvallen vi fick ett lass pa 300 fucking hobalar och vi slet som idioter for att pussla ihop alla i skjulet.
En annan skon bild nar soffan mordar tistlar. Tror inte ni forstar blasorna hon hade i handerna efter att gora det har tva timmar om dagen..
Pafyllning av chickpea under solnedgangen. Kunde gatt rent at helvete nar han som korde inte drog at bromsen ordentligt och hela javla lastbilen borjade rulla mot oss! Lucky us sa happade han upp snabbt som fan och den anda skadan gick pa silen som blev lite bojd. Cray
 Sist och minst, var lilla lya! Innanfor varje dorr fanns tva sangar och en ac haha! Fy, jag sov sa himla himla gott i dem sangarna med tanke pa att man va totalt utmattad vid sju varje kvall. Sa mysigt!
 

Kommentera inlägget här :