on my mind

publicerat i , deep, nathalie;
Paris. Att vakna i ett litet litet hotellrum av att solen letade sig in genom dörren till vår franska balkong. Att ta trapporna ner till den lokala bagaren på andra sidan gatan för att köpa nygräddade baguetter med chokladfyllning. Att strosa runt utan att egentligen veta vart vi var påväg men eftersom allt i Paris är fint att titta på så gjorde det ju ingenting. Att sätta sig ner på små vingliga stolar, ni vet dem vita i metall (vad är ens metall?) med snirkliga mönster på? Iallafall, att äta crepes på vita fina stolar. Att dricka starbucks gata upp och gata ner. Jo, Paris är fint och dit vill jag åka igen för att bara få andas. 
Portugal, Ericeira! En veckas surfcamp i ännu en väldigt fin stad. Den här utsikten möttes vi av varje morgon när vi gick, iklädda våtdräkter, hela vägen till stranden för att hämta upp våra surfbrädor och kasta oss ut i vågorna. Fick ta ett extra andetag innan vi började vandra nedför trapporna och igenom sanden. (dels för amazing viewpoint, dels för fruktansvärt jobbigt) Efter surfsession åt vi oftast mat på någon av strandrestaurangerna innan vi solade, badade, spelade volleyboll, drack öl, gick in till centrum eller bara hängde på campet. Den här veckan var bra för mig själv, för brännan (brun af) och för livet.
Thailand, Koh Tao! In the moment pic när jag snorklade för första gången och faktiskt inte alls förstod varför folk tyckte det va kul då jag mest svalde vatten och skar upp fötterna på koraller. Innan dess hade jag kört av vägen med mopeden och vandrat tusen trappor upp till viewpoint svettig som fan men jag va ju ändå i Thailand, med fyra månaders resande framför mig och noll erfarenhet i bagaget (eller i backpacken). Två veckor senare tog jag mitt dykarcertifikat och satte mig på en buss på över tolv timmar mot Laos. Allt va värt allt.
Någonstans på ett biljardbord i Laos. Den här dagen började tidigt som fan med utflykter och grejer men slutade ganska sent någonstans på ett hostelrum där jag vaknade och mådde sämst i världen pga bakfull. Där mellan drack vi buckets, Lao beer, åkte badring längs med floden, spelade volleyboll, beerpong, dansade på borden, drack ännu mer öl, hånglade på djungel party, bråkade med vår tourguide, snodde en rosa wetbag och sprang ifrån tuktuks utan att betala. Det här tillsammans med människor från världens alla hörn som, precis som vi, bara ville dricka öl och ha en skön dagsfylla.
Laos! Måste typ lägga upp den här bara för vi valde utflykt med omsorg och trodde att vi skulle glida med badring genom en fet grotta och se feta grejer. Det va helt tvärtom då vattnet va typ i nivå med isvak, trots pannlampa va allt bara svart (eller oranget pga flytvästar) och grottan fylldes med skrikande kineser/japaner jäkligt snabbt. Dock är vi ju två glada barn som gillar mat så vi skrattade åt hela händelsen och åt lunchen som ingick med väldigt stor aptit. 
 
Det blir väldigt mycket tillbakablickar men jag jobbar ju verkligen bara just nu. Eller inte hela tiden kanske. Men det är moments like these som jag kommer ihåg lite extra. Idag tänkte jag lägga ut bilen till försäljning och jag är såsåså nervig. (och ledsen) men jag ska ju också träffa Anna och Hilma. Dricka kaffe och fnissa!