En helt bunte med text

publicerat i Kambodja, nathalie;

Kambodja - phnom penh
Nu kommer ni nog bli lite förvirrade i inlägg och dagar men eftersom jag inte riktigt känt för att lägga massa tid på bloggen så får det bli inlägg i efterhand helt enkelt. Plus att jag inte längre kan blogga från telefonen (för den är halv döende och får bara popups i bloggappen) så måste skicka över bilder till taben för att ladda ner dem där sen ladda upp till blogg osv. Ain't got time for that! Men iallafall! Kambodja dag 1 gav oss bättre intryck än kvällen vi kom dit. Började med att byta hostel till ett som heter Me Mates villa! Typ det bästa vi bott på hittills. Personalen va både trevliga, hjälpsamma, roliga och spelade Justin Bieber från morgon till kväll. (hehe fiever) Betalade 66 kr per natt utan frukost men det fanns restaurang och bar som serverade helt SJUKT god mat. Både i frukostväg och i middagsväg. Skön vibe helt enkelt.

26. Första dagen gick vi omkring och kollade på diverse monument som är byggda i PP. Strosade mest på olika köpcenter efter det. Fick en bättre bild av Phnom penh på dagtid iallafall haha.. planen var att hitta en H&M butik då vi båda börjat inse att 14 trosor inte räcker långt här eftersom att tvätta var varannan vecka inte finns på kartan. Och nä, det går inte att köpa trosor på ett ända jävla ställe i Kambodja då allt är mormortrosor i diverse konstiga former och färger. Inget för två svennar som oss. Måste ju sitta bra på asset. Dock hittade vi bara h&ms huvudkontor och insåg att det va en återvändsgränd. ett par trosor kvar. Paniktvättar.

27. Andra dagen gick vi till The Royal Palace som ligger mitt i smeten. Kostade 6-ish dollar att gå in och man va tvungen att täcka både axlar och ner över knäna. Varmt. Som fan. Stort och mäktigt med mycket detaljer men återigen ingenting som vi blev speciellt imponerade av.

På eftermiddagen tog vi tuk tuk för 12 dollar bort till Killing Fields. (Choeung Ek) 6 dollar att gå in och då ingick audioguide på svenska så att man kunde gå i sin egen takt och lyssna i vilken ordning man ville. Blev jäkligt gripna av hela storyn faktiskt. I korta drag handlar det om folkmassmordet som gjordes under Pol pot och hans regim, de röda khmererna, (kommunister) som ville starta en helt ny folkgrupp, typ?. Under 1975 - 1979 avrättade han 1.5-3 miljoner människor. Idag är det ett memorial till de som föll offer under Pol Pot och byggt runt de massgravar som användes för att begrava människor. Om man är i Phnom Penh så vill jag nog säga att det är så himla himla värt ett besök. Även om det inte är det första folkmordet och antagligen inte det sista heller så är det fortfarande lika svårt att ta in händelsen. Även när man är på precis samma plats som det hände. Tur han är död nu iallafall! Och har varit sedan 1998!

På kvällen käkade vi på en restaurang som heter "Come Here" och ligger på den gatan där det händer mest. (Tror vi iallafall... haha fick aldrig grepp om staden) najs käk och bra priser iallafall. Snicksnackade med våra Eslövsbor och sa farväl för några dagar eftersom vi lär träffas om typ en vecka igen. Lyckas ju åka exakt samma rundtripp i Asien förutom att jag och maja ligger två dagar framför. Mest för att dem är lite lite mer intresserade av historian än vad vi är så vi åker ju igenom allt ganska snabbt!

Har än så länge inte fått tag på något wifi som kan leverera bilder men jag har väldigt mycket jag vill skriva om som inte kommer make sense at all om ni inte ser några bilder. Ska försöka göra ett inlägg med så fort det går!

Big love