veganska grabbar och jobbsnack

publicerat i Australien;
Vi hade ju en mysdag i söndags vänner! Det va julsånger på stranden vilket vi såklart vässade stämmorna till och trots ljudet av vågor och sand mellan tårna så fick jag ändå lite lite feeling! Innan vi drog ner på stranden gjorde vi en mini barbecue på hostlet, drack lite vin och spelade spel. Supermysigt och så glad att alla bara fungerar så bra tillsammans. Little family!

Ehm! Nu när jag och soffan räknas som Staff så fick vi ett nytt rum bakom receptionen tillsammans med de andra grabbarna som jobbar här! Två veganska amerikanare som bjuder på mangos och rökar weed några gånger om dagen, kan det bli bättre? I förrgår gick vi på en strandpromenad när solen gått ner, igårkväll jobbade jag och blev completely smashed, ikväll bakade vi en vegansk chokladkaka och pratade lite om livet. Riktigt soft!

Imorgon ringer klockan nio för lite receptionsjobb innan jag har kvällspass på marknaden. Fredag är härmed inte min favoritdag längre :)

Puss från ett läskigt varmt Australien!

Dream reacher

publicerat i Australien;
Guys! Är det lika oklart för er som för mig att det är den 17 december idag? Om två timmar (Oz tid) är det en vecka kvar till julafton och jag bara jaha? Vad gör man ens på julafton? Har absolut ingen feeling alls men det är kanske inte så konstigt med tanke på att det va 31 grader idag och jag simmade några vändor i poolen innan jag drog till jobb!
Jag och soffan har fått lite extrajobb i receptionen på vårt hostel så nästa veckan slipper vi betala boende (1125kr/v) genom att checka in+ut folk, hålla lite ordning på torpet och typ svara i telefon. Sjukt bra deal tyckte vi så ja! Kommer ta över Dylans timmar på marketta market så får betalt för ungefär 20 timmar i veckan tror jag. Så himla soft! Känns riktigt bra att kunna tjäna lite cash här vilket gav mig en plan om att eventuellt sticka över till Bali i slutet på februari. Funderar på att åka hem i mitten på mars :) känns som att det börjar bli varmare hemma då haha. Har skickat in en ansökan till lapoint om att jobba på deras camp, Norge eller Portugal, tre månader så om jag får det lär jag knipa mig själv lite varje dag. Tänk att få jobba på ett surfcamp varje dag! Åååh! Fingers crossed
Men för att ta en dag i taget så är jag nöjd med tillvaron! Jobbar på brännan allt vad jag kan och imorgon ska vi nog ha en mysdag med våra hostelvänner.
Kyss
 

Down under

publicerat i Australien, nathalie;
Vad händer? Det är svårt för mig att skriva till er för ena dagen är jag världens lyckligaste och andra dagen vill jag boka en biljett hem. Det är sååså svårt att förklara för någon där hemma hur det känns att vara så långt bort, i ett annat land. En annan kultur, ett annat språk, en annan valuta och helt andra människor. Jag tycker om det jag gör och ångrar aldrig att jag åkte hit men ibland är det för mycket att ta in. Jag saknar er där hemma. Jag pratar med er väldigt sällan men jag orkar inte alltid. Det blir jobbigt med kontakten hemifrån dels på grund av tidsskillnaden men mest för att det blir så verkligt att alla jag vill krama är så långt bort. Känslor är fint men känslor för någon som man inte kan träffa är mer jobbigt än fint. Jag vet att mitt förhållande med vänner och familj inte kommer ändras vilket håller mig lugn men att ha mer känslor för någon jag har lämnat hemma är psykiskt jävla störande. Det är så många gånger jag vill vända hem och krama honom, bara få känna att ingenting har ändrats. Efter så här långt tid går det inte att ta på känslorna som finns och jag kan inte ta på rädslan över att dem ska försvinna. Att han ska försvinna. Jag vet att jag oroar mig mer än vad jag behöver eftersom jag hörde hans röst för mindre än ett dygn sedan och då va allt så bra. Så bra som det kan vara när man inte har träffats på nio veckor. Jag behöver hans stöd för att ens orka vissa dagar down under. Men det går! Jag vet ju att jag växer av det här men det är nästan för läskigt för mitt psyke.
Iallafall! Vi drog till surfers paradise igen och just nu jobbar jag på en matmarknad utanför town där jag står i ett mexikansk stånd! Tre kvällar i veckan serverar jag flamed Nachos, lyssnar på livemusik och tjänar lite pengar. Bor på ett skönt hostel där alla är long terms, dricker vin om kvällarna och jobbar olika tider. Det är jätteskönt att ha detta som ett hem och det bästa av allt är att jag kan smyga in i vardagsrummet för att kolla på tv. På morgonen under frukost eller efter jobb med en kopp te. Det är lite ostabilt med mig och Sophie för hon valde att sluta på marknaden så jag vet inte riktigt hennes plan för framtiden men jag hoppas att vi är kvar här under jul och nyår tillsammans.
Klamrar mig fast varje dag, vill ju inte åka hem men att vara vilse i Australien är läskigt. Det kanske låter som ett drömliv för er där hemma men jag lovar er att verkligheten kommer ikapp vart man än är. Försöker bli bekväm i mig själv för det är nog allt som behövs för att jag ska våga stanna längre!