Anteckningar del 3

publicerat i Australien, nathalie;
26.
Åh! Skönaste känsla i världen när våra roomies gick upp 4.45 imorse och jag bara näh, vände mig och somnade om. Jag och sophie sa upp oss från jobbet igår för att vi helt enkelt inte pallade med skiten mer. Har inte kunnat ta några bilder från farmen men alla traskar omkring i smutsiga jävla kläder, knästrumpor, stora stövlar, förkläde, knivsäkra handskar och en ful vit hatt. Vet inte hur många kackerlackor jag har plockat från mig själv, spindlar i skorna, möss som simmar i bananvattnet, tvestjärtar i håret, vatten och bananklister överallt. Vi har jobbat på en av de största bananfarmerna där tempot är helt sinnessjukt högt. Trots trevlig personal osv så kände jag mellan varje klase att jag är värd mer än att stressa över bananer i åtta timmar. Kom då ihåg att jag inte ens har någon stressfaktor kvar med tanke på Mc Donalds men det är verkligen ett skitjobb som psykiskt tar extremt mycket på en. All cred till dem som gör sina tre månader idag alltså. Impressed!
Så nu ska vi spendera halva dagen med att låna bibblans datorer och försöka klura ut vart vi ska ta oss på måndag. Behöver ett jobb ganska asap men ingen av oss vill jobba med bananer igen så time to spread our wings och flytta från tully och kanske även queensland. Eventuellt åker vi till Sophies släkting i Brisbane för att få lite klarhet i livet. Vill nog bara berätta för er där hemma att livet här är inte så lätt som det kanske ser ut på bilder osv, inte alls. Gick en runda häromdagen med Hilma och pratade/grät för känslan som finns i kroppen går inte att ta på. Är helt ovetande om vad som kommer hända och det är lite jobbigt att bara irra omkring när det inte det jag vill. Flydde från livet hemma och pallar inte fly hem från livet här med tanke på att allt är så dyrt och när planerna ändras från det man faktiskt hade planerat innan. Nyttigt såklart men i ett så stort land som Australien (typ 13 Sverige..) och första gången så är det väldigt väldigt läskigt.
Hoppas det löser sig iallafall. Kiss bye lovers
 

Anteckningar del 2

publicerat i Australien, nathalie;
22.
Hello from bed! Dagarna går väldigt väldigt fort och jag skriver ju lite snabba ord som jag sen glömmer att posta på bloggen. Eh precis just nu ligger jag i bungalown medan de andra lyssnar på störd musik och dricker sig packade. (Mer än dem redan är haha)
Timmarna på jobb i fredags var så fucking långa men när vi såg den sista bananklasen komma rullandes så kickade fredagsfeelingen in och vi sprang typ ut när klockan ringde. Hällde i oss alkohol under kvällen, dansade lite på "puben" och käkade nattmat. Idag drog jag och de andra svenska brudarna på äventyr istället för att stanna och bli fulla med resten av hostlet. Vi är typ 70 personer som bor här så festerna är ju crayy. Det sköna här är att eftersom det är så litet så är alla pretty friendly så när vi frågade om vägen till alligators nest blev vi erbjudna skjuts istället. Tack som fan sa vi och klämde in oss i bakluckan haha. Drack lite öl och badade i en is fucking kall bäck som va helt omringad av träd och buskar. Amazing! Började en helt insane magisk vandring hem och försökte lifta med varje bil som körde förbi men det va inte förrän efter 3km som några grabbar plockade upp oss. Riktigt najs dag! När vi kom tillbaka va partyt igång så vi korkade upp flaskorna ganska snabbt vi också. Men sen bara nä. Haha! När klockan va åtta kändes det som typ tolv och det va mest waste of time för mig att smådricka bara för att så smet in på rummet istället. Mycket mycket skönare! Måste fan sova ut om jag ska palla rensa banan på måndag igen.... bähhh

Anteckningar del 1

publicerat i Australien, nathalie;
19.
Första dagen på en bananfarm är över! Känsla? Fuck it. Fuck bananas, fuck sorting, fuck clustering fuck allt. GYUS  vet ni hur mycket jobb det ligger bakom en klase bananer? Vill typ aldrig äta det igen för jag tycker synd om dem som jobbar med det här dagligen haha. Har så ont i händer och armar efter att ha delat stora bananklasar på några kilon som sen ska sorteras i godkända/icke godkända. Att göra samma jobb i 4×2h pass är ett helvete alltså. Och snabbt ska det gå! Helst så snabbt att man typ hade behövt ha åtta armar för att hinna med. De flesta säger att man ska ge det en vecka eller två innan man kan bestämma sig för att fortsätta eller inte! Uh! Kan knappt vänta till utstämplingen på fredag. Kommer antagligen inte göra det gör i tre månader eftersom jag inte planerar att stanna i Oz i två år, gör det mest för att faktiskt göra det. Dumt nog!

20. Godmorgon från en helt sjukt mörbultad bananbrud! Jobbet känns dessa bättre idag men handlederna är i princip ur funktion, kan knappt lyfta någonting pga sjukdom smärta. Antagligen för överansträngning så riktigt bra att vi har en dags jobb kvar innan helgen. Har flyttat över i en bungalow istället för doorm så vi har packat upp oss helt i rummet nu och börjar känna oss som hemma. Är väldigt spridd i tankarna om jobbet osv men tänkte låta det gå iallafall en vecka eller två till innan jag bestämmer mig för att stanna eventuellt dra vidare. Det finns ju andra jobb att hitta istället för att slava på en jävla bananfarm med sjuka arbetsförhållanden. Faktiskt! Men nyttigt att se denna sidan också och bara tanken på att det finns de som jobbar med det här for real ger mig rysningar haha. Fy fucking fan. Välj bananer med omsorg Peeps.