dagarna om livet livet om dagarna

publicerat i bali;
Livet är ganska fint just nu. Sitter på Tutmak espresso och dricker dagens första kopp kaffe, väldigt väldigt gott kaffe också. Det är tredje dagen i rad nu som jag trippar iväg längst ubuds gator, med min bok i handen, för att hitta ett perfekt kaffe & bokställe. 
Igår åt jag lunch på Clear café, en helt magisk scrambled tofu och jordgubbs mylkshake (istället för milkshake). Fanns hur mycket som helst att välja på och det fina med Ubud är att det är lätt att beställa både vegetariskt och veganskt. 
Vandrade bort till Intuition för en och en halvtimmes yoga med Anu! Min tredje lektion yoga men det va så fint och lätt att hänga med i rörelserna. Va totalt lugn från sekunden jag gick in i lokalen och det satt sen i resten av kvällen. Det är en bit att gå om man bor vid Monkey Forest men eftersom ubud är lite av en djungel så finns det så mycket att kolla på längst vägen. Själva lokalen ligger några trappsteg upp och man får en utsikt ut över trädtopparna. Betalade 120.000 rp för en drop in lektion och det va väldigt väldigt värt. 
Efter yogan åt jag en vegansk beetroot wrap på Atman som förövrigt också har huur mycket fräsch mat som helst. Ringde och pratade lite med mamma! Vänner, jag kommer ju hem nästa vecka och det känns helt sjukt. FAN vad jag vill kramas. Dricka kaffe. Prata om saker jag missat. Gå promenader i skogen. Ha myskvällar. Jag borde dock fixa ett jobb ganska snabbt men min spontanitet säger att det löser sig easy. 
Idag kommer Cecilia och Josse till Ubud och vi ska bara ha en catch up och planera veckan. Lol! Efter det? Inga planer alls. #semester

Balilove

publicerat i bali;
Åh vad skönt det känns att vara tillbaka på Bali! Det gav inte mig speciellt mycket att åka över till Gili och Lombok vilket jag känner nu i efterhand. Har haft hur kul som helst med grabbarna, ätit god mat och haft fina solnedgångar men utan moped på Lombok så är man lite fast. Borde åkt ner till Kuta lombok för jag tror att jag hade gillat det mer än Senggigi. Men det är inte så mycket att göra åt nu! Ska njuta några dagar i ubud och kanske möta upp Cecilia och Josefine. Har tänkt att jag vill ta det lugnt, kanske prova yoga, äta god mat. Det är ju bara lite mer än en vecka till hemresan så planerar inte några större utflykter den sista tiden. Vi får se vad jag möter för människor, vet aaaldrig vad som händer!
 

thinking of sunshine

publicerat i bali;
Godmorgon från Senggigi, Lombok! Vi valde ju att byta stad eftersom Mataram va väldigt väldigt utanför det sociala som vi letar efter. Killarna tog in på dyrt hotell och jag hittade ett billigare längst med huvudgatan. Har inte riktigt fått kläm på den här staden heller men jag tror man behöver moped för att kunna ta sig runt ordentligt  (vilket jag inte ens kan köra..)
Vaknade till lukten av rökelser imorse och när jag gick min lilla promenad från rummet till frukosten så hittade jag hur många gåvor som helst med tända rökelser i. Jag brukar alltid säga att Bali har en speciell lukt som inte finns någonstans i Asien och nu vet jag varför. En blandning mellan rökelser och deras cigaretter som är en blandning av tobak och kryddnejlika, Kretek! Så mysigt! 
Valde att vara själv hela dagen igår så hängde bara vid poolen och gick sen ner till stranden för att kolla på solnedgången. Mötte två balineser och en svensk kille som satt och drack öl så det slutade med att jag också köpte en öl sen pratade vi lite skit någon timme. Btw! Den ena balinesen tjänade 800.000 rp i månaden. I MÅNADEN? Jag har gjort av med strax över 4 miljoner rp på två veckor. Förstår ni hur lågt lönade dem är?? Det han får i månaden är inte ens 700 svenska kronor. Fick mig att inse lite hur mycket jag kastar runt mina pengar just nu.
Vaknade med tjock hals så fick springa ut och köpa strepsils och vatten för att se om det blir bättre. Orkar ju inte bli sjuk igen! Drack iallafall the ur den här fina koppen till frukosten och det hjälpte ju lite lite. Strosade runt en sväng på gatorna, slog mig ner för en kaffe och nu väntar jag bara på att grabbarna ska vakna så vi kan åka på äventyr med våra bikes! Ciao