En helt bunte med text

publicerat i Kambodja, nathalie;

Kambodja - phnom penh
Nu kommer ni nog bli lite förvirrade i inlägg och dagar men eftersom jag inte riktigt känt för att lägga massa tid på bloggen så får det bli inlägg i efterhand helt enkelt. Plus att jag inte längre kan blogga från telefonen (för den är halv döende och får bara popups i bloggappen) så måste skicka över bilder till taben för att ladda ner dem där sen ladda upp till blogg osv. Ain't got time for that! Men iallafall! Kambodja dag 1 gav oss bättre intryck än kvällen vi kom dit. Började med att byta hostel till ett som heter Me Mates villa! Typ det bästa vi bott på hittills. Personalen va både trevliga, hjälpsamma, roliga och spelade Justin Bieber från morgon till kväll. (hehe fiever) Betalade 66 kr per natt utan frukost men det fanns restaurang och bar som serverade helt SJUKT god mat. Både i frukostväg och i middagsväg. Skön vibe helt enkelt.

26. Första dagen gick vi omkring och kollade på diverse monument som är byggda i PP. Strosade mest på olika köpcenter efter det. Fick en bättre bild av Phnom penh på dagtid iallafall haha.. planen var att hitta en H&M butik då vi båda börjat inse att 14 trosor inte räcker långt här eftersom att tvätta var varannan vecka inte finns på kartan. Och nä, det går inte att köpa trosor på ett ända jävla ställe i Kambodja då allt är mormortrosor i diverse konstiga former och färger. Inget för två svennar som oss. Måste ju sitta bra på asset. Dock hittade vi bara h&ms huvudkontor och insåg att det va en återvändsgränd. ett par trosor kvar. Paniktvättar.

27. Andra dagen gick vi till The Royal Palace som ligger mitt i smeten. Kostade 6-ish dollar att gå in och man va tvungen att täcka både axlar och ner över knäna. Varmt. Som fan. Stort och mäktigt med mycket detaljer men återigen ingenting som vi blev speciellt imponerade av.

På eftermiddagen tog vi tuk tuk för 12 dollar bort till Killing Fields. (Choeung Ek) 6 dollar att gå in och då ingick audioguide på svenska så att man kunde gå i sin egen takt och lyssna i vilken ordning man ville. Blev jäkligt gripna av hela storyn faktiskt. I korta drag handlar det om folkmassmordet som gjordes under Pol pot och hans regim, de röda khmererna, (kommunister) som ville starta en helt ny folkgrupp, typ?. Under 1975 - 1979 avrättade han 1.5-3 miljoner människor. Idag är det ett memorial till de som föll offer under Pol Pot och byggt runt de massgravar som användes för att begrava människor. Om man är i Phnom Penh så vill jag nog säga att det är så himla himla värt ett besök. Även om det inte är det första folkmordet och antagligen inte det sista heller så är det fortfarande lika svårt att ta in händelsen. Även när man är på precis samma plats som det hände. Tur han är död nu iallafall! Och har varit sedan 1998!

På kvällen käkade vi på en restaurang som heter "Come Here" och ligger på den gatan där det händer mest. (Tror vi iallafall... haha fick aldrig grepp om staden) najs käk och bra priser iallafall. Snicksnackade med våra Eslövsbor och sa farväl för några dagar eftersom vi lär träffas om typ en vecka igen. Lyckas ju åka exakt samma rundtripp i Asien förutom att jag och maja ligger två dagar framför. Mest för att dem är lite lite mer intresserade av historian än vad vi är så vi åker ju igenom allt ganska snabbt!

Har än så länge inte fått tag på något wifi som kan leverera bilder men jag har väldigt mycket jag vill skriva om som inte kommer make sense at all om ni inte ser några bilder. Ska försöka göra ett inlägg med så fort det går!

Big love

Cambodia

publicerat i Kambodja, nathalie;
Lägesuppdatering kanske? Allt är finemang som vanligt. Åkte över till Kambodja idag vilket tog oss 7-ish timmar men det va en ganska lätt resa faktiskt. Kostade 35 dollar/850.000 dong att få visum vilket bussnissen fixade så länge vi betalade. Vilket vi gjorde. Första intrycket av Phnom Phen (vi har döpt om den här staden till PP btw för det är helt efterblivet att uttala irl) är sådär. Kom visserligen på kvällen och irrade omkring i säkert en timme för att hitta en restaurang som inte serverade komage, penis, groda, hjärna osv osv. Tryckte en burgare som jag själv fick pilla ur köttet från eftersom bruden inte riktigt uppfattade att jag ville ha utan kött.. så nja. Vi va (är*) lite rädda att vi kommer behöva käka olika genitals under tiden i Kambodja. Wifiet på vårt hostel är lika dåligt som maten och just nu lyssnar vi på chipchoppare som sjunger kareoke. Dem sjunger typ lika dåligt som maten och wifit tillsammans. Vilket knappt ens borde vara lagligt haha...

Nha trang - mud baths

publicerat i Vietnam, nathalie;
Hello guyss! En annan najs grej vi gjorde va att lerbada och mineralbada. Fixade en söt taxigubbe som körde oss från centrum och tillbaka för 100.000 dong och inträdet till mud bath gick på 150.000 dong. 
Började här! Mitt i leran. Gled omkring och typ bara satt. Fattade inte riktigt vad man höll på med egentligen eftersom man i vanliga fall undviker lera pga äckligt och skitigt. Men det va gött faktiskt. 
Efter lite dusch badade vi i en stor pool som höll 37-40 grader vilket kändes sjukt weird. Okej att det va skönt med varmvatten men när det redan är varmt i luften och man är i big need of ett svalkande dopp så är 37 grader inte riktigt vad man är beredd på haha. Det va iallafall en skön dag det också och vi vandrade ut som två lena och nöjda svennar.